update 05/01/19

Stichting

RADIOAMATEUR REPEATERS  AMSTERDAM

gallery/bccb91e17bf233fa77c39876ed55bd8b_183x151

Programmeren Roepletterbadge

Installeer eerst de software op je computer. Na het installeren sluit je de roepletterbadge aan je computer. Let op! Het kabeltje dat bij de roepletterbadge zit is alleen om je badge op te laden!

Je hebt originele kabel nodig van bijvoorbeeld een Samsung smartphone om de badge te pro- grammeren. Geen verbinding tussen de badge en de computer? Dan ligt het mogelijk aan je kabel. Koop alleen een originele kabel van bijvoorbeeld Samsung.

 

Start eerst software op, sluit dan pas je badge aan, je ziet dan verschijnen boven in het programma de tekst 'mini led + een groen, rood of blauw vakje'. Geen tekst mini led + kleur = geen verbinding tussen de computer en de badge.  Kies bij model: B1248.

gallery/20190226_151010
gallery/san2
gallery/san1

Nu gaan we er vanuit dat je een  groen, rood of blauw vakje hebt, dat de badge verbonden is met je computer. Dan kies je bij -edit- voor 'TEXT'.  Je krijgt dan het volgende te zien:

Kies 'MS Gothic' of 'small fonts' en letter '12'. Bij mij staat het gekleurde vakje op 'geel'. Zorg ook dat 'Arabic' aangevinkt is. De pijltjes met 'omhoog' en 'omlaag' gebruikt je pas als je de roepletters gekozen hebt. Dan kan je met omhoog en omlaag de tekst midden in het scherm zetten. Gebruik geen lettertype 14 of groter. Lettertype 12 is het beste, je kan nu 6 tekens of meer invoeren (in  het grote zwarte vlak). Als voorbeeld PI8ABC. Klik daarna op 'OK'. Nu sta je weer in het eerste scherm.

 

Ter informatie: Je kan ook invoeren "Ik ga naar Amsterdam". Dan dien in het eerste scherm bij 'effect' te kiezen voor 'left' of 'right', dan loopt de tekst naar link of gaat naar rechts, door middel van 'speed' in het eerste scherm kan je de snelheid kiezen. 

 

Edit: Text

Effect: Fix

Speed:  ... bij Fix is de speed niet van belang. Dit is wel van belang als je een ander effect kiest                  dan Fix....

Klaar? klik op 'send'.  Dan zal de tekst in de badge staan (en/of de beweging uitvoeren die je onder 'effect' gekozen hebt. Als je een ander type 'effect' hebt gekozen dan 'fix' dan kan je met de speed omhoog of omlaag doen). Veel plezier met je roepletterbagde!

Scherm 2

Scherm 1

Software die je nodig hebt:  Mini led display V9.92

gallery/20190226_150632(0)7